Hudhelse
October 14, 2022

Hva trenger huden om vinteren?

Hva trenger huden om vinteren?

Mens vi går en kaldere tid i møte og luften blir både kaldere og tørrere, øker hudens behov for fuktighet og næring betydelig. Mange opplever at huden blir tørrere og klør om vinteren fordi huden gjennomgår store temperaturforandringer mellom det varme og tørre inneklimaet kombinert med kulden utendørs. En god hudpleierutine hjemme, kombinert med gode hudpleiebehandlinger tilpasset din hud gir optimale resultater som gjør at du kan beholde sommergløden året rundt.  

Hva gjør man med tørr hud?

For å unngå tørr og kløende hud om vinteren må man kanskje gjøre endringer i hudpleierutinen eller legge til produkter. En god hudpleierutine bør innebære å rense huden godt, bruke skrubb en til to ganger i uken, serum for ekstra beskyttelse og en eller flere gode fuktighetskremer som er tilpasset din hud. 

Rensing og skrubb er essensielt for at kremer og andre produkter skal kunne trekke ordentlig inn i huden og tilføre den fuktighet. Man bør rense huden hver morgen og kveld – helst to ganger. 

Hva gjør en ansiktsskrubb?

I tillegg til å rense huden hver dag burde man bruke en mild skrubb en til to ganger i uken. En ansiktsskrubb fjerner døde hudceller som hjelper den tørre huden til å fornye seg, samtidig som du øker blodsirkulasjonen gjennom massasje. Dette gir bedre opptak av næring til huden, samtidig som det bedrer utskillelse av avfallsstoffer. 

Hvor ofte bør man smøre seg med fuktighetskrem?

Man bør smøre seg med fuktighetskrem to ganger om dagen, eller så ofte man føler man har behov for det. Tilførsel av fuktighet via kremer skader ikke hudens egen evne til å produsere fuktighet. 

Hvilken krem er best mot tørr hud?

Hvilken fuktighetskrem som er best mot tørr hud avhenger av både hudtype og hudtilstand. Dersom man er usikker på egen hudtype bør man få hjelp fra profesjonelle. For optimale resultater bør man skille mellom dag- og nattkrem, der dagkremen bør inneholder solfaktor og nattkremen bør være noe fetere, spesielt om vinteren. Les mer om hvilke produkter vi anbefaler mot tørr hud her.

Hvordan få nok fukt til huden?

For å sørge for at huden får nok fukt kan man bruke serum hver morgen. Et serum trekker dypere inn i huden enn vanlig krem og beskytter den mot ytre påkjenninger. Circular hydration serum fra Dermalogica er et fuktserum som passer til alle hudtyper og bidrar til å booste fuktnivået i huden.