Hudhelse
November 2, 2022

Hvorfor c-vitamin?

Hvorfor c-vitamin?

C-vitaminen har blitt en viktig ingrediens innen hudpleie fordi den aktivt jobber med å behandle og forebygge spesifikke hudtilstander. Det er en av de mest aktive antioksidantene vi har og har dokumentert positiv effekt på huden din. Og best av alt; c-vitamin egner seg for de fleste hudtyper i alle aldre! Les mer om effekten vitamin c har på huden din her.

Beskyttende effekt

For det første har c-vitamin en beskyttende effekt mot såkalte frie radikaler. Frie radikaler kan komme fra luftforurensing, UV-stråling og stress, og bidrar til nedbryting av cellene. De frie radikalene reagerer med c-vitaminen istedenfor huden, og beskytter huden i praksis mot hudaldring og solskader som pigmentflekker og rynker.

Anti-aging effekt

I tillegg til at c-vitaminen beskytter mot frie radikaler som har en aldrende effekt på huden, hjelper den med å akselerere kollagen- og elastinproduksjonen. Dette er naturlige proteinfibre som vi gradvis mister med årene. I praksis vil dette si at c-vitamin hjelper med å jevne ut hudtonen og forbedre spenst.

Peelende effekt

C-vitamin har dessuten en peelende effekt på hudens overflate, noe som vil si at døde hudceller fjernes slik at nye kan dannes. Tap av glød kommer ofte fra opphopning av døde hudceller. Dette vil si at c-vitamin bidrar til en jevnere og mykere overflate, og porer vil fremstå som mindre synlige.

Anti-flammatorisk effekt

Dessuten virker vitamin c anti-flammatorisk, noe som vil si å fjerne, dempe og forebygge betennelsestilstander i kroppen. Dette reduserer irritasjon og betennelse i huden, som for eksempel kommer til syne gjennom kviser.

Hvem bør være forsiktig med c-vitamin?

Hvis man har en tørr/sensitiv hud og bruker annen syre med lav pH, kan c-vitamin gjøre huden mer sensitiv. Noen som har sensitiv hud kan også oppleve at de reagerer på c-vitamin alene. Om man opplever dette er det viktig å starte med lav prosent c-vitamin for så å bygge opp en toleranse.