Hudhelse
March 31, 2023

Hvorfor bruke solfaktor?

Hvorfor bruke solfaktor?

Solen er en kilde til glede og livsgnist, men det er viktig å være klar over skader den kan påføre huden. Solbrenthet, tidlig aldring av huden og risikoen for hudkreft er reelle trusler ved soleksponering. Hos Olio er vår prioritet å sikre at hver eneste kunde oppnår en sunn hud med masse glød. Derfor anbefaler vi på det sterkeste bruk av solfaktor hele året, uavhengig av årstid og værforhold.

Vi vet også at valg av solbeskyttelse ikke er enkelt. I havet av alternativer er det mange hensyn å ta, som hudtype og hudtilstand. Hos Olio har vi dybdekunnskap om hudpleieprodukter og kan veilede deg til å finne den perfekte solbeskyttelse tilpasset dine behov.

Utforsk våre eksperttips og anbefalinger i denne artikkelen, eller kom innom en av våre salonger for en personlig konsultasjon. Vi står klare for å dele vår ekspertise og hjelpe deg med å nyte solen på en forsvarlig måte.

Hvordan fungerer solfaktor?

Solfaktor (SPF) beskytter huden ved å redusere mengden UVB-stråler som trenger inn i huden, og tallet indikerer hvor lenge du kan være i solen uten å bli solbrent sammenlignet med hud som ikke er beskyttet. Når du velger solkrem, er imidlertid lurt å se etter en som beskytter mot både UVB- og UVA-stråler. UVB-stråler forårsaker solbrenthet, mens UVA-stråler forårsaker aldring av huden og øker risikoen for hudkreft. Velg derfor en solkrem som også har høy PA-verdi, som indikerer beskyttelse mot UVA-stråler.

Hvor høy solfaktor bør man bruke?

Hvilken solfaktor man bør bruke er individuelt og avhenger av blant annet hudtype, tidpunktet på dagen og lengden av eksponeringen for solen. Generelt anbefales det å bruke en solkrem med en SPF-verdi på minst 30.  

Solfaktor til ansiktet

Ansiktet er ofte mer utsatt for solen enn resten av kroppen, og er ofte mer sensitiv for produkter. Det er derfor ofte et behov for en høyere solfaktor i ansiktet for beskyttelse og forebygging av tidlig aldring og solskader.

Hvor ofte bør man smøre på solfaktor?

For å oppnå best mulig beskyttelse, bør du påføre solkrem rikelig og jevnlig, og ikke glemme områder som ører og hals. Påfør solkrem minst 15 minutter før du går ut i solen, og igjen hver andre time. Påfør alltid et nytt lag ved mye svetting og bading, eller om du har tatt deg mye i ansiktet og liknende.

Solkrem med fysisk filter

Fysiske- og kjemiske filtre er ulike typer UV-filtre som brukes i solkrem for å beskytte mot solens skadelige stråler. Et fysisk filter reflekterer solens UV-stråler fra huden, mens et kjemisk filter absorberer solens UV-stråler i huden og deretter konverterer dem til varmeenergi. Fysiske filtre kan ofte være mindre sannsynlige å irritere huden, mens kjemiske filtre kan være mer behagelige å påføre og ha en lettere konsistens. Noen solkremer brukeren kombinasjon av både fysisk- og kjemisk filter.

Hvilken solfaktor bør man bruke?

Som med andre hudpleieprodukter, bør du velge solbeskyttelse som passer til din hudtype og -tilstand. Har du for eksempel fet hud, bør du se etter en oljefri solkrem som ikke tetter porene. Har du sensitiv hud, bør du se etter solkremer spesielt utviklet for dette og som ikke inneholder duft og fargestoffer. Les mer om noen av våre favoritter fra Dermalogica her. Er du usikker på hvilken du bør velge, hjelper vi deg gjerne i en av våre salonger!

Gjør solbeskyttelse til en prioritet. La Olio hjelpe deg på veien til en sunn hud med masse glød.