Hudhelse
March 2, 2023

Hva er kjemisk peeling?

Hva er kjemisk peeling?

En kjemisk peeling er en populær kosmetisk behandling hvor en løsning med hudvennlige syrer, gjerne kombinert med andre virkestoffer, påføres huden og tillates å trekke dypt ned i hudlagene. På denne måten fjernes de ytterste hudlagene for å stimulere cellefornyelsen og forbedrer hudens struktur og glød. Det finnes flere typer kjemiske peelinger, basert på hvilken kjemisk løsning som benyttes, og hvor dypt ned i huden man ønsker å behandle. Faktorer som påvirker dybden av en peeling er syrekonsentrasjonen og antall lag man påfører.

Hvorfor kjemisk peeling?

Kjemisk peel tar man for å forbedre hudens struktur. Behandlingen kan tilpasses til din hudtype og hudtilstand. Eksempelvis kan man ta kjemisk peeling mot rynker, store porer, kviser, aknearr og pigmentflekker.

Er kjemisk peeling farlig?

Kjemisk peeling er en av de tryggeste og mest effektive måtene å forbedre huden på. Når det er sagt, bør det utføres av en kvalifisert person som kan vurdere hvilken peeling som passer til din hud.

Hvor ofte kan man ta kjemisk peel?

Tiden som bør gå mellom peelingene vil avhenge av hudutfordringen man jobber med og hudens toleranse, men vanligvis anbefaler vi 2-4 uker mellom hver behandling.

Hva må jeg tenke på etter en kjemisk peel?

Restitusjonstiden etter en kjemisk peeling avhenger av hva slags peeling som ble gjort og hvor dypt man har peelet. For å sikre best mulig resultater, forhindre negative bivirkninger og få fortgang i tilhelingen er det viktig å følge instruksjonene til terapauten. Behandlingen har ingen nedetid, men man kan oppleve mikroflassing 24-48 timer etter behandling. Uansett er det viktig å beskytte huden godt mot solen, bruke kremer med mye fuktighet, samt å unngå skrubbing og produkter med alkohol da dette kan irritere huden.

Kan man trene etter kjemisk peel?

Om man bør trene etter en kjemisk peel avhenger av hvor intens behandlingen var og hvordan huden din reagerer. For å unngå å forverre eventuelle bivirkninger og gi huden din tid til å helbrede anbefales det generelt å vente en dag med å trene. Dette for å unngå å utsette huden for overdreven svette og friksjon.

Kan man bruke sminke etter kjemisk peel?

Du kan bruke sminke etter en kjemisk peel, men det anbefales å vente en dag.

Vil tilbyr kjemisk peel hos Olio

Hos Olio tilbyr vi tre ulike peelinger, som alle tilpasses etter din hudtype og -tilstand. Du kan velge mellom:

-      Anti age peel: en retinol-peel med A-vitamin og fruktsyrer som gjenoppretter hudstrukturen, motvirker linjer og rynker, samt virker oppstrammende.

-      Anti akne peel: en målrettet behandling som tilpasses nivået av tilstopninger, akneutbrudd og betennelse, enten du trenger utklemming, behandling av pigmentering etter utbrudd eller roe ned betente kviser

-      Anti pigment peel: en effektiv behandling som gir en kraftig vitaminboost som gir en jevnere hudtone, reduserer fine linjer og gir umiddelbar glød.