Hudhelse
June 9, 2021

Fire ting du burde vite om rensing av huden

Fire ting du burde vite om rensing av huden

1. Hva er rens? 

En rens til ansiktet er laget for å skånsomt rense ansiktet morgen og kveld uten at den forstyrrer hudens ph-verdi eller påvirker hudens naturlige oljer. 

2. Rens er det viktigste steget i din hudpleierutine

Det er lett å fokusere på serumer og fuktighetskremer, men uten å rense huden først vil disse produktene ha langt mindre virkning.

3. Huden bør renses både morgen og kveld

De fleste er kanskje vant med tanken om at man burde rense huden sin om kveldene for å fjerne sminke, smuss, svette, talg, forurensning o.l. Det ikke like mange tenker på er at man i løpet av natten skiller ut giftstoffer og talg, bakterier og døde hudceller som samler seg på hudoverflaten. Dette ønsker man å fjerne på morgenen før man fortsetter hudpleie-rutinen sin og smører på fuktighet og solfaktor. 

4. Forskjellige hudtyper trenger forskjellig rens

Rens for tørr hud

De som har tørr hud mangler ofte fettstoffer i huden. En rens som er tykkere i konsistens som fokuserer på å tilføre fuktighetsgivende ingredienser og næringsrike oljer til huden vil være å foretrekke. Det beste alternativet for tørr hud er derfor en rensekrem. 

Rens for sensitiv hud

De som har sensitiv hud må passe på å bruke en mild og skånsom rens som ikke tørker ut huden. Det beste alternativer da er ofte en rensemelk eller renselotion.  

Rens for fetere hud

De som har en fetere hudtype må finne seg en rens som fokuserer på å fjerne mer av fettstoffene fra overhuden. En rensegele eller renseskum med salisylsyre vil kunne bidra til å rense porer, fjerne talg og bidra til å redusere akne. Et tips for de med akneutsatt hud er å se etter en rens som har antibakterielle ingredienser, men pass på at den ikke tørker ut huden.

Rens for kombinert hud

De som har kombinert hud har gjerne partier som enten er tørrere eller fetere enn andre partier. Her vil en mild rensegele eller renselotion være løsningen. Sliter du med fetere partier kan det også fungere godt med et renseskum som kan fjerne overflødig talg. 

Rens for normal hud

De som har normal hud sier man ofte at har en hud i balanse, men dette gjør ikke at man ikke trenger å rense huden. Her må man finne den rensen som passer deg best og både rensegele, renseskum, rensekrem og renselotion kan fungere fint.