Injeksjoner
November 22, 2021

Filler - hva er det?

Filler - hva er det?

Dagens fillers gjør det mulig å oppnå betydelige forbedringer av utseendet raskt, enkelt, sikkert og med minimal nedetid. Det er ikke uten grunn det er blitt kjent som «quick-fix». De fleste leger, behandlere og skjønnhetsspesialister er enige om at injeksjonsbehandlinger har inntatt en sentral plass innen den lettere estetiske medisinen og at den er kommet for å bli.

Hvorfor fillers?

En fillerinjeksjon kan gjøre mye nytte i et ungt til middelaldrende ansikt. Behandlingen er fantastisk i den forstand at det idag finnes et tilbud mot «de mange små problemer» man tidligere ikke kunne gjøre noe med.

Hva gjør fillere?

  • Jevner ut linjer og rynker rundt nese og munn.
  • Fyller ut groper og arr.
  • Gir volum og kontur til lepper.
  • Reduserer linjer i pannen og rundt øynene.
  • Definerer og gjenskaper volum i kinn, kjeve og tinning.
  • Former og konturerer vekk synlige tegn på aldring.
  • Forsterker ansiktets konturer (hake, kinnben, kjevelinje og lepper).

Hvordan virker filler?

Fillere settes med sprøyte inn i eller under huden av en lege eller sykepleier med spesialkunnskap. Avhengig av hvilken behandling som utføres, injiseres ulike fillerprodukter i ulike mengder og på ulike dybder.

Fillers med hyaluronsyre

Med alderen minsker mengden av fett, kollagen, elastin og hyaluronsyre i huden. Dette er viktige bestanddeler som gir volum og støtte. Benstruktur og muskler mister også volum. Med tiden ser du begynnende linjer, furer og rynker, som til sammen med tap av volum i ansiktet viser synlige tegn til aldring.

Den mest brukte filleren i dag er laget av hyaluronsyre. Stoffet produseres naturlig i hud og brusk hos mennesker. I huden fyller det rommet mellom de fine elastiske og kollagene fibrene. Hyaluronsyren tiltrekker seg også vann, noe som medfører ekstra fuktighet, fra innsiden og ut, og derav en økt spenst, elastisitet og glød i huden.

Hvor mye filler?

I hvilken mengde, og hvor dypt fillern injiseres avhenger av hvilken kroppsdel som behandles i tillegg til hvilken effekt pasienten ønsker å oppnå. Ved behandling av for eksempel en rynke, der stoffet settes i huden, benyttes en tynnere og mindre mengde enn ved en forstørrelse av kinnben eller hake, der filleren er av tykkere konsistens og settes dypt rett over benet.

Er fillers permanent?

Fillers er ikke permanent, og behandlingen må gjentas etter en viss tid ettersom stoffet brytes ned i kroppen.

Er fillers farlig?

Det er liten risiko for problemer. Felles for nedbrytbare fillers er at det er syntetisk fremstilte produkter bestående av substanser som i stor grad allerede finnes i huden. Dette fører til at kroppen svært sjelden reagerer på hyaluronsyren i filleren, som er 99 % lik den menneskelige.

Hyalase er et enzym som bryter ned hyaluronsyre i løpet av kort tid. Skulle man ha fått en uønsket effekt etter injeksjon avhyaluronsyre er det godt å vite at det i praksis kan fjernes ved injeksjon av hyalase i det behandlede området.

Har du flere spørsmål? Bestill en gratis konsultasjon med en av våre dyktige kosmetiske sykepleiere her.