Hudhelse
April 26, 2023

C vitamin og sol

C vitamin og sol

C-vitamin er et viktig næringsstoff for kroppen vår, og spiller en avgjørende rolle i en rekke biologiske prosesser. Hos Olio anbefaler vi C-vitamin til våre kunder som ønsker å jobbe med aldringstegn som pigmentflekker og rynker. C-vitamin har dokumentert effekt på huden, og har fantastiske fordeler når det kommer til soleksponering.

Hva gjør vitamin C for huden?

C-vitamin er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene våre mot skade forårsaket av frie radikaler, som kan oppstå som et resultat av eksponering for sollys. Frie radikaler fører til raskere aldring av huden, så et lag med C-vitamin kan bidra til å holde huden frisk og ung. I tillegg øker vitamin C produksjonen av kollagen, for å jevne ut hudtonen og forbedre spenst.

C vitamin under solkrem

C vitamin er ingen erstatning for solkrem, men å bruke et lag C-vitamin under solfaktor vil øke effekten til både solkremen og C-vitaminen. Disse vil jobbe sammen mot solbrenthet og ytterligere skader som pigmentflekker, rynker og ikke minst hudkreft.

Hvordan gi huden C vitamin?

For å gi huden C-vitamin, kan du bruke fuktighetskremer som inneholder C-vitamin som BioLumin-C Gel Moisturizer fra Dermalogica eller C-vitamin serum som BioLumin-C Serum og BioLumin-C Eye for øyepartiet.

Hvorfor vitamin C serum?

C vitamin serum er en konsentrert løsning med mye C-vitamin, samt andre næringsstoffer som kan hjelpe til med å forbedre hudens helse og utseende. Huden vil virke mer glødende, og over tid redusere rynker, lysne pigmentflekker og arr, og hudfargen og hudtonen vil jevnes ut.

Hvordan bruke C vitamin serum?

Påfør noen dråper C-vitamin serum på fingrene og forsiktig masser det inn i ren og tørr hud.

Når skal du bruke vitamin C serum?

Du kan bruke serumet både morgen og kveld. C-vitamin passer godt under solkrem, men du kan også bruke den før du legger deg for å la produktet jobbe mot frie radikaler, rynker og pigmentflekker i løpet av natten.La serumet trekke godt inn i huden før du påfører en nattkrem, for optimalt vitaminopptak.

Vitamin C eller retinol?

Både vitamin C og retinol er viktige ingredienser innen hudpleie, men de har forskjellige fordeler og funksjoner for huden vår. VitaminC er en kraftig antioksidant som beskytter huden mot skader forårsaket av frie radikaler og bidrar til å stimulere kollagenproduksjonen. Retinol, derimot, eren type A-vitamin som bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker, forbedre hudens tekstur og tone, samt bekjempe akne.