Laser
January 5, 2022

5 fordeler med hårfjerning med laser i ansiktet

5 fordeler med hårfjerning med laser i ansiktet

Hårfjerning med laser blir stadig vanligere for både kvinner og menn som har uønsket hårvekst i ansiktet. Når laserstrålen treffer hårsekken, absorberes den av pigmentet i hårsekken, noe som fører til oppvarming og skader på hårsekken. Dette hemmer hårveksten og kan resultere i permanent hårfjerning. Lær mer om fordelene med laserbehandling for hårfjerning i ansiktet her.

1. Mindre skader på huden

Mange velger å benytte seg av barbering, napping eller voksing dersom de har uønsket hårvekst i ansiktet. Selv med forebyggende og pleiende produkter som barberingsskum, talkum, fuktighetskrem og ansiktsskrubb, skaper slike metoder ofte betennelser i huden. Bruker du i tillegg slitne eller gamle barberblad er sjansen for bakterieinnhold stor, noe som igjen kan føre til irritert hud. Ved bruk av laserbehandlinger, blir håret redusert på en svært skånsom måte.

2. Unngå inngrodde hår

Hyppig barbering skader altså huden, også i form av inngrodde hår. Når håret blir kuttet av ved hudoverflaten, vil huden reagere med å skape en ny, tynn overflate av hudvekst. Dersom man ikke er flink til å peele og skrubbe vekk dette tynne hudlaget, vil håret som vokser frem under huden, snu seg når det møter veggen. Deretter vil det kapsle seg inn og huden vil omsider bli både rød, hoven og betent. Slike utfordringer knyttet til inngrodde hår blir eliminert ved hårfjerning med laser. Dette fordi laserbehandlingen tar knekken på selve hårsekken.

3. Langvarig resultat og enkel vedlikehold

Laserbehandling påvirker kun hårsekkene når de er i en aktiv vekstfase. Fordi hårsekkene går gjennom forskjellige vekstfaser, vil kun en del av hårsekkene være aktive på samme tid, og det er derfor vanligvis nødvendig med 4-6 behandlinger. Laserbehandlingen gir et langvarig resultat og en garanti for permanent hårreduksjon. Etter å ha gjennomført antall behandlinger som gir ønsket resultat trenger man kun å gjennomføre en laserbehandling hvert 1-2 år for å vedlikeholde resultatet.

4. Raskt og enkelt å gjennomføre

En laserbehandling er unnagjort på snaue 20 minutter, og fordi teknologien stadig utvikles er det heller ikke lenger like vondt som det var før. Mange opplever behandlingen som lett ubehagelig, i tillegg til at de kjenner seg varme. En gjennomsnittlig hårvekstfase går i sykluser på mellom 4-6 uker, og det er derfor anbefalt å vente seks uker mellom hver behandling. Med andre ord – for å opprettholde et hårfritt ansikt, er det snakk om en totaloppofring av kun 4 timer i løpet av et helt år!

5. Slipp unna før- og etterarbeid

Fordi huden lett blir irritert etter barbering, voksing og napping er det en del hensyn å ta både før og etter hårfjerning. Fjerner du derimot håret med laser, sparer du tid og krefter på vedlikeholdsarbeidet. Den eneste nødvendige forberedelsen, er å barbere området som skal behandles 2-3 dager før. Dette fører til at du opplever mindre ubehag. Si farvel til lange morgener og kvelder på badet med skrubbing og smøring i redsel for betent hud!

Ønsker du å lære mer om hårfjerning?

Har du flere spørsmål? Book en gratis konsultasjon med en av våre erfarne sykepleiere for å få svar på alt du måtte lure på.