Hudhelse
September 2, 2021

Tre myter om Akne

Tre myter om Akne

Det er lett å la seg lure og rive med av alle mytene rundt kviser og akne. I denne artikkelen tar vi for oss tre vanlige aknemyter og avdekker sannhetene bak dem.

Myte 1: Akne er et resultat av dårlig hygiene

Selv om overskudd av fett på huden, døde hudceller og skitt kan se lite pent ut, kan kraftig vasking og skrubbing, samt for mye vask faktisk gjøre vondt verre. Det beste rådet er å rense huden moderat to ganger i døgnet og bruke produkter tilpasset din hud. Bruk gjerne produkter rettet mot behandling av akne. 

Myte 2: Akne er forårsaket av dårlig kost

Omfattende vitenskapelige studier har ikke funnet noen sammenheng mellom kost og akne. Hverken sjokolade, potetgull, pommes frites eller pizza gir akne. Det finnes noen som vil hevde at kost kan påvirke deres akne, og da er det selvfølgelig best å unngå disse matvarene. Et sunt og variert kosthold er uansett å foretrekke. 

Myte 3: Du må bare leve med din akne til den brenner ut

Realiteten er at akne kan behandles effektivt. Hvis aknebehandling du har prøvd ikke fører frem, er det all grunn til å oppsøke en salong med kompetanse. Med de mange behandlinger og produkter som finnes i dag er det ingen grunn til at noen behøver å lide av akne eller utvikle aknearr.

Plages du av akne?

Vi i Olio Beauty hjelper deg å finne behandlingen og produktene som passer deg og din hudtilstand. Faktorer som kan være betydelige, er grad av akne, dine hjemmerutiner, nedetid og hyppighet på behandling. Book en konsultasjon hos våre hudterapeuter eller kosmetiske sykepleiere for å finne den behandlingen som passer deg best. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!