Hudhelse
August 23, 2023

Hvordan bruke serum?

Hvordan bruke serum?

Fuktighet, glød, oljekontroll og anti-aldring – uansett hvilke utfordringer din hud står overfor, finnes det et serum som kan gi den nødvendig pleie. Med stadig nye varianter som lover å forbedre huden din og gi den det lille ekstra, har serumer blitt en uunværlig del av hudpleierutinen for mange.

Dermalogica Circular Hydration Serum

Hva er et serum og hvorfor skal man bruke det?

Serum er konsentrerte hudpleieprodukter som inneholder en høyere mengde aktive ingredienser enn tradisjonelle kremer. De er formulert med mindre molekyler som gjør at de kan trenge dypere ned i huden og jobbe mer effektivt. Serumer er utviklet og tilpasset ulike hudtyper, -tilstander og -problemer.

Hvor mye serum skal man bruke?

Vanligvis er noen få dråper tilstrekkelig til å dekke hele ansiktet og halsen. Mengden kan variere avhengig av serumets konsistens og størrelsen på området som skal behandles. Det er bedre å starte med litt serum og gradvis øke mengden om nødvendig.

Påføring av serum: en enkel guide

Dermalogica BioLumin-C Serum

1.     Rens huden: Før du påfører serum, sørg for at huden din er ren og fri for smuss og olje. Bruk din vanlige rens for å forberede huden.

2.    Eksfoliering: En lett skrubb eller peeling kan hjelpe til med å fjerne døde hudceller og forbedre serumets absorpsjon. Dette gir en jevnere overflate for serumet å virke på.

3.    Påfør serum: Drypp noen få dråper serum på fingertuppene. Påfør deretter serumet jevnt på ansiktet og halsen. Masser forsiktig med oppadgående bevegelser.

4.    Målrettede applikasjoner: Hvis du har ulike hudbehov i forskjellige områder av ansiktet, kan du bruke forskjellige serumer der det er nødvendig. For eksempel kan du bruke et fuktighetsserum på tørre områder og et oljekontrollerende serum på T-sonen.

5.    Vent og absorber: La serumet trekke inni huden i noen minutter før du påfører videre produkter. Dette gir de aktive ingrediensene tid til å jobbe dypere i huden.

6.    Avslutt med fuktighetskrem: Etter at serumet har blitt absorbert, avslutt rutinen med å påføre din vanlige fuktighetskrem. Dettehjelper med å forsegle serumets fordeler og gi huden ekstra beskyttelse.

Hvilket serum skal jeg velge?

Valget av serum avhenger av din hudtype og hudtilstand, og hva du ønsker å jobbe med. Er du usikker, hjelper vi deg mer enn gjerne under en gratis konsultasjon med å finne et godt serum som tilfredsstiller dine ønsker og behov!