Hudhelse
November 11, 2022

Hva er microneedling?

Hva er microneedling?

Hva er microneedling?

Microneedling er en kosmetisk behandling for å reversere aldringstegn som linjer, rynker, arr og solskader. Microneedling anbefales også for å forbedre en ujevn hudtone eller hudstruktur, store porer, eller acne og arr.

Hvordan foregår microneedling?

Det brukes en spesiallaget penn med små nåler som lager tusenvis av mikrohull i det ytterste hudlaget. Dette lurer hudens celler til å tro at det har oppstått en skade og tvinger huden til å gå i reparasjonsmodus. Dette frigjør et utall veksthormoner, slik at produksjonen av kollagen og elastin øker. På denne måten dannes nye hudceller og blodkapillærer, slik at huden blir glattere og friskere. Det brukes i tillegg hudpleieprodukter med virkestoffer som jobber sammen for å aktivere hudens celler til å stimulere kollagenproduksjon.

Har microneedling effekt?

Du vil se en hudforbedring allerede etter første behandling, men for å oppnå optimalt og langvarig resultat fra microneedling, anbefales det å gjennomføre en kur på 3-6 behandlinger. Microneedling mot dype arr eller acne, samt strekkmerker er det som typisk behøver flest behandlinger.

Hvor ofte bør man ta microneedling?

Mellom hver microneedling behandling bør det gå 4-8 uker, men dette varierer ut fra hudtype, hjemme produktene man bruker og hvilket problem man jobber med.

Er microneedling vondt?

Microneedling er ikke smertefullt, men kan oppleves som litt ubehagelig på følsomme områder.

Hvordan blir huden etter microneedling?

De første 24 timene etter behandlingen vil du kunne merke rødhet i huden, varme og mulig hevelse og ømhet. Den beste måten å det på er at huden føles solbrent.

Kan man bruke sminke etter microneedling?

Etter en microneedlingbehandling er det viktig å la huden slappe av, og la den være fri for sminke og kosmetikk. Du bør heller ikke vaske ansiktet samme dag. Dagen etter behandling kan du bruke sminke som vanlig.

Kan man trene etter microneedling?

De første 24 timene burde man unngå å utsette huden for varme gjennom trening, soling, dusj, badstue osv.  

Hvem kan utføre microneedling?

Microneedling bør kun utføres av en kvalifisert helsepersonell, som har den nødvendige kunnskapen og erfaringen til å utføre behandlingen på en trygg og effektiv måte. Hos Olio blir du møtt av en av våre erfarne hudterapauter som vet hva de gjør og som du kan stole på. For å ivareta din sikkerhet tilbyr vi gratis konsultasjon hvor du kan få svar på alle dine spørsmål.