Hudhelse
November 2, 2022

Hvorfor er c-vitamin bra for huden?

Hvorfor er c-vitamin bra for huden?

C-vitaminen har blitt en viktig ingrediens innen hudpleiefordi den aktivt jobber med å behandle og forebygge spesifikke hudtilstander.Det er en av de mest aktive antioksidantene vi har og har dokumentert positiveffekt på huden din. Og best av alt; c-vitamin egner seg for de fleste hudtyper i alle aldre! Les mer om effekten c-vitaminen har på huden din her.

Beskyttende effekt

For det første har c-vitamin en beskyttende effekt motsåkalte frie radikaler. Frie radikaler kan komme fra luftforurensing, UV-strålingog stress, og bidrar til nedbryting av cellene. De frie radikalene reagerer medc-vitaminen istedenfor huden, og beskytter huden i praksis mot hudaldring ogsolskader som pigmentflekker og rynker.

Anti-aging effekt

I tillegg til at c-vitaminen beskytter mot frie radikalersom har en aldrende effekt på huden, hjelper den med å akselerere kollagen- og elastinproduksjonen.Dette er naturlige proteinfibre som vi gradvis mister med årene. I praksis vildette si at c-vitamin hjelper med å jevne ut hudtonen og forbedre spenst.

Peelende effekt

C-vitamin har dessuten en peelende effekt på hudensoverflate, noe som vil si at døde hudceller fjernes slik at nye kan dannes. Tapav glød kommer ofte fra opphopning av døde hudceller. Dette vil si at c-vitaminbidrar til en jevnere og mykere overflate, og porer vil fremstå som mindresynlige.

Anti-flammatorisk effekt

Dessuten virker c-vitamin anti-flammatorisk, noe som vil siå fjerne, dempe og forebygge betennelsestilstander i kroppen. Dette redusererirritasjon og betennelse i huden, som for eksempel kommer til syne gjennomkviser.

Hvem bør være forsiktig med c-vitamin?

Hvis man har en tørr/sensitiv hud og bruker annen syre med lav pH, kan c-vitamin gjøre huden mer sensitiv. Noen som har sensitiv hud kan også oppleve at de reagerer på c-vitamin alene. Om man opplever dette er det viktig å starte med lav prosent c-vitamin for så å bygge opp en toleranse.